Het in de wijde omtrek bekende herkenningspunt op de Willibrordus wordt duurzaam verlicht met leds.

De renovatie van de kapel van de St. Willibrordusstichting, die al enige maanden in de steigers staat, vordert gestaag. De oude, groene koperen platen zijn grotendeels vervangen door nieuwe die koperbruin van kleur zijn.

Ook het kruis bovenop de kapel is aan de beurt. De koperen beplating bleek intact, maar de verlichting moet wel worden vervangen. De oude neon-verlichting zal worden vervangen door led-verlichting van zo'n 12.000 euro.

Duurzaam

De leds zijn niet alleen energiezuiniger, het is vooral ook duurzamer. Voorheen moesten regelmatig dure reparaties met een kraan worden uitgevoerd aan de verlichting, als bijvoorbeeld vogels tegen de glazen buizen vlogen. De nieuwe verlichting is verwerkt in kunststof slangen en veel minder gevoelig. De leds worden in U-profielen aan de bestaande constructie gemonteerd.

Groener

Een leuke bijkomstigheid is de kleur. De groene kleur was de laatste jaren wat minder indringend dan we gewend waren, maar met de nieuwe verlichting komt de feller groene kleur weer terug. De leds kunnen zelfs alle kleuren van de regenboog aannemen, dus misschien zien we nog eens een rood, wit, blauw of oranje kruis bij speciale gelegenheden.

bron: www.heiloo-online.nl