woensdag 13 november aanvang 19.30 uur

CULTUURKOEPEL HEILOO: EEN BRUISENDE LOCATIE

Gezocht: exploitant(en), meedenkers, gebruikers, eventmanagers, fondsen.

Een locatie waar heden en verleden samenkomen. Cultureel erfgoed waar beleving de inspiratiebron is om elkaar te ontmoeten. Erfgoed waar inwoners van Heiloo en de regio trots op zijn en graag gebruik van maken. Alle reden om het erfgoed grondig te renoveren en voor het publiek toegankelijk te houden. Landgoed Willibrordus met cultuurkoepel Heiloo biedt de unieke mogelijkheid tot succesvol ondernemen waardoor lokaal en regionaal nieuwe sociale, economische en culturele waarden ontstaan.

Willibrordus is de afgelopen jaren volledig ontsloten. De mogelijkheden om geestelijke gezondheidsklachten te behandelen zijn erg veranderd. Een langdurige opname is vaak niet meer nodig als mensen in hun eigen huiselijke omgeving behandeld worden. Door deze andere aanpak hebben unieke panden hun oorspronkelijke zorgfunctie verloren.

Het hoofdgebouw, de kapel (cultuurkoepel Heiloo ) en andere gebouwen zijn rijksmonument. In het hoofdgebouw zijn 80 ondernemers gevestigd en vormen samen het Willibrordus Business Centrum. De koepel van de kapel is een icoon en markant punt in de landelijke omgeving van Heiloo. De koepel is een oriëntatiepunt en duidelijk zichtbaar vanaf de snelweg. De restauratie van de koepel is in juni 2014 klaar. Met elan wordt gewerkt om na de restauratie de kapel een nieuwe bestemming te geven. De inrichting van de kapel wordt gewijzigd waardoor een multi functioneel gebruik mogelijk wordt. Vanaf juni 2014 zal cultuurkoepel Heiloo de bijzondere locatie zijn waar niet alleen Heiloo, maar het hele land gebruik van kan maken. Tentoonstellingen, congressen, evenementen, diners, muziek, film en theater zijn dan mogelijke kernactiviteiten die in en rondom Cultuurkoepel Heiloo plaats kunnen vinden. Deze activiteiten maken bijzondere ontmoetingen mogelijk waardoor een bruisende locatie ontstaat die uitdaagt tot nieuwe activiteiten.

Investeert u mee? In tijd?, In energie? In financiën? In ideeën? In geld? Lef en visie om cultuurkoepel Heiloo te exploiteren? Wilt u alleen of met een groep de cultuur koepel exploiteren?

Op woensdag 13 november organiseren wij een inspiratieavond waar we u graag voor uitnodigen.

Aanvang: 19.30 uur. Locatie: Cultureel centrum de Strandwal. De Olvendijk 2a Heiloo ( naast de kapel). Natuurlijk laten we u de cultuurkoepel Heiloo ook echt “beleven”.