HEILOO - Op zaterdag 14 september zijn tijdens de landelijke Open Monumentendag; ook de monumentale gebouwen op landgoed Willibrordus voor publiek toegankelijk. Op dezelfde dag is tevens het officiële startsein van de restauratie van de kapel, een project dat negen maanden duurt.

Vanaf 10.00 uur zijn bezoekers welkom in het hoofdgebouw, het museum, de kapel en het omliggende terrein. Er valt genoeg te zien en te beleven! Zo is vereniging Oud Heiloo vertegenwoordigd met een kraam en zijn er wandelingen georganiseerd over het terrein richting Ter Coulster. In de kapel is een tentoonstelling met historisch foto- en filmmateriaal, gemaakt tijdens de bouw van Stichting Willibrordus (van 1937 tot en met 1940). Ook is een presentatie te zien van artist impressions hoe de kapel er na de huidige restauratie zou kunnen uitzien

Falkland Toneel geeft op het evenemententerrein twee voorstellingen over de historie van landgoed Willibrordus. Stichting Baduhenna belicht de historie van slot Ypestein en wethouder Ouderkerken onthult bij de fundamenten ervan een bord over het slot.